Volume
Kleur

Zand

Zand nodig? Zoek dan niet verder. Stenekes Steenhandel levert hoge kwaliteit straat- en metselzand voor straten, muren of funderingen. Voor de scherpste prijzen zit u bij ons goed. Bekijk hieronder ons assortiment zand.


4 artikelen
 

Verschillende soorten zand

Wij leveren twee soorten zand, namelijk straatzand en metselzand. Straatzand wordt voornamelijk gebruikt voor straatwerk. Metselzand wordt daarentegen gebruikt bij het maken van metselmortel en betonmortel. Ideaal voor muren of funderingen.
Ons straat- en metselzand zijn hieraan te kenmerken:

  • Hoge kwaliteit;
  • Wordt zuiver gezeefd;
  • Bevat geen leem;
  • Uitstekende waterdoorlatendheid;
  • Eenvoudig af te vlakken.

Wij leveren 0,5 of 1 kuub big bag zand. Ook kunt u er voor kiezen om het los af te halen. Wij leveren ook siergrind en keien voor in de tuin.  

Hoeveel zand moet u bestellen?

De hoeveelheid dat u nodig heeft hangt af van het aantal m³ dat het stuk grond beslaat. Wij raden minimaal een dikte van 15 cm aan. Dit is voldoende voor een stevige ondergrond.

Heeft u een stuk grond voor bestrating van 20 meter bij 5 meter? Volg dan deze simpele berekening:

  1. 20m x 5m = 100m²
  2. 100m² x 0,15cm = 15m³
  3. 15m³ x 1,1 (10%) = 16,5m³

U heeft dus 16,5 kuub zand nodig. Met deze berekening weet u precies hoeveel straatzand u moet kopen.

Zand kopen?

Zand kopen doet u snel en eenvoudig bij Stenekes Steenhandel. Al meer dan 25 jaar leveren wij topkwaliteit grind en zand. Heeft u een specifieke tijd wanneer we de producten moeten afleveren? Geen probleem! Wij leveren wanneer het u uitkomt.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit is mogelijk via de mail of telefoon. Bent u er uit? Bestel dan vandaag nog ons hoogwaardige zand.